“Ultramarathon?”   To those who know, no explanation is necessary .... To those who do not know, no explanation will suffice.
The coal miners’ trail
JULLIE ZIJN KANJERS !
42 K  Marathon trail run & 28 K  & 14 K  TRAIL
DE COAL MINERS’ TRAIL is een eigenzinnige, maar o zo mooie trail over 1, 2 of 3 ronden. Waarom MEER DAN ÉÉN RONDE LOPEN? Het parcours van 14K is zo mooi, uniek en afwisselend dat we de deelnemer 2 of 3  maal willen laten genieten van dit uitzonderlijk landschap, een landschap dat je niet verwacht in de regio. Wie deze trail  niet als een wedstrijd loopt, geniet het meest.  Net zoals onze andere organisatie, de LPM-marathon, die we na 13 edities nog altijd als een oefenmarathon beschouwen, willen we deze Coal Miners’ trail ook onder dezelfde noemer plaatsen. Geniet, lieve vrienden, geniet van de vriendschap onder de atleten en vooral van het mooie landschap!  Succes!
Wij danken alle deelnemers voor hun inzet en de behaalde resultaten. Ook wie de eindmeet niet gehaald heeft, verdient evenveel respect. Want hoogtemeters zijn een erg rekbaar begrip, zoals menigeen heeft kunnen merken. Het parcours is vereenvoudigd, met andere  afstanden. Ook nieuw is dat de beboste terril  in tergenovergestelde richting van de vorige jaren wordt op gelopen. We lopen wel niet tot boven maar tot op 3/4 en dalen dan wat verder aan dezelfde kant weer. De kale terril wordt ook van de andere kant opgelopen tot boven en er wordt gedaald via een schuinlopend paadje, dat ook nieuw is. Kortom, veel vertier en een beetje afzien ... of is dit ook omgekeerd? Slot: het blijft een relatief zware trail omdat de nieuwe 3 K die wordt toegevoegd ook pittige hellingen bevat, maar qua beleving wordt de trail nog een stuk mooier dankzij de uitdagende single tracks en andere eigenzinnige paden en beklimmingen. Be there!
DANK AAN ALLEN VOOR  JULLIE AANWEZIGHEID  EN RESPECT VOOR  JE PRESTATIE!
DE VOLGENDE EN DUS VIJFDE COAL MINERS’ TRAIL VINDT PLAATS OP    ZATERDAG 19 AUGUSTUS 2017.
NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEF Actiefoto’s Actiefoto’s Diploma Diploma Resultaten Resultaten Links Links Ontstaan Ontstaan Reacties Reacties Contact Contact MEDIA MEDIA COAL MINERS’ TRAIL SONG COAL MINERS’ TRAIL SONG UPDATE NIEUWS UPDATE NIEUWS INSCHRIJVING INSCHRIJVING HOME HOME Limiet Limiet Deelnemers Deelnemers Mijngeschiedenis Mijngeschiedenis ROUTE NAAR CM-TRAIL ROUTE NAAR CM-TRAIL