“Ultramarathon?” To those who know, no explanation is necessary .... To those who do not know, no explanation will suffice.
Eerste en unieke Belgisch-Limburgse Terril Trail Beste marathonmaats en ultravrienden Net zoals de inmiddels bekende LPM (Louis Persoons Memorial marathon, nu de RUN&FUN TRAILS))eind januari de eerste en enige Belgisch- Limburgse marathon is, is deze COAL MINERS’ 42 K marathon Trail eveneens de eerste marathon trail wedstrijd in Belgisch-Limburg, en meteen ook de eerste terrilrun van het land. Omdat wij van Joggingclub Run & Fun Genk regelmatig op deze heuvels gaan trainen rees de idee om er een wedstrijd te organiseren ... en waarom dan niet opteren voor een ultrarun - voor de echte freaks ! Ik, Micha, sprak Marc Van Oosterwijck en Joeri De Coninck aan - (Marc en ik zijn ook de organisatoren van de LPM, en Joeri was destijds voorzitter van Joggingclub Run & Fun Genk) en zij waren direct enthousiast ... en als zulk opzet in de oren van Eliane en Elsi komt, tja, dan is er geen houden meer aan ... en de COAL MINERS’ TRAIL was een feit. Intussen is Joeri - door zijn drukke bezigheden bij zijn bedrijf SADECO en SQM TIME REGISTRATION - niet meer voorzitter van de club, een taak die Marc nu op zich heeft genomen. Met de extra hulp van Hugo De Vos - als vervanger van Joeri - hadden we een mooi team dat de CM tot een trail maakt die mag gezien en vooral gelopen worden. Hugo De Vos besliste dan zijn samenwerking te stoppen. Zijn plaats werd dan ingenomen door onze toenmalige clubmaats Paul Van Hiel en Deborah Lyneel. Ook deze samenwerking stopte en momenteel draagt onze vriend en clubmaat Edwin Lenaerts zorg voor het clubmateriaal, waarvoor dank, Edwin! (Micha Havreluk)
De 3 stichters van de CM-trail
UPDATE NIEUWS UPDATE NIEUWS INSCHRIJVING INSCHRIJVING HOME HOME Limiet Limiet Deelnemers Deelnemers Mijngeschiedenis Mijngeschiedenis ROUTE NAAR CM-TRAIL ROUTE NAAR CM-TRAIL The coal miners’ trail 42 K  Marathon trail run & 28 K  & 14 K  TRAIL